Akustik Story;


Aku kini di hospital;
Thursday, 14 March 2013 | 03:27 | 0 notification(s)
Assalamualaikum :')
Heyy guys.. dear sayang aku yang comell tu. Yess you.. yang tengah baca blog aku tu. Alahaii omeyynyaa korang (^^'') Ehh sihat tak nie? Aku sihat? Demam panas and now aku ada dekat wad metro. If sesiapa yang nak datang melawat aku. Datang lah kayy. Memang sunyi takda kawan nak chitchat pun ;'3
Aku demam dah 5 hari. Actually haritu dah pergi klinik dah makan ubat sampai habis but still tak lega jugak. Last-II, my dad bawak pegy metro terus. The end of story is aku kena masuk wad -.-'
Mata aku panas sangat. Nak buat kerja apa pun tak boleh. Haritu pergi sekolah jawab exam pun tak boleh focus 100% risau result exam aku camna nanti :'3 hopefully takda yang gagal. Today i feel more better.
Please sapa-II tolong datang jenguk aku. Classmate aku Azlin and Mimi. Thanks ehh. Dah datang melawat aku. Really appreciate you guys :') Loveyouuuuuuuu. Btw, thanks for aunty amoiii tu yang sanggup datang melawat aku jugak tolong bagi buah and bunga. Hihi ;) Thanks for my parents yang tolong jagakan aku selama nie tolong bawak aku ke metro. If tak, takda lah aku rasa sihat sikit dari hari sebelum nie. Thanks God dah kurniakan aku kawan yang prihatin. Mak ayah yang cukup sempurna buat aku. Bersyukur sangat-II :) Hampa semua tolong doakan aku cepat sembuh okay? Btw, aku rindu kucing aku dekat rumah. I miss my `Boboy and Gegurl. (^^'') Ehh doctor Amir Hakim? Thankyouuuuu sebab dah bagi banyak nasihat suruh aku gemuk :'3 Even diri nie dah rasa cukup gemuk dah. Errr. Thanks to nurse metro. Nurse sini semua baik-II. Esok aku boleh balik? Alhamdulillah. Excited! Haha. Bebaslah aku dari seksaan kena makan ubat. Haha.
If you guys free malam nie datanglah melawat aku okay? Tingkat 1. Wad 21. If youguyss nak datang tu bawaklah chicken chop kea. Jangan bawak makanan orang sakit. Tak suka *werk! Thats all for today. Hopefully, syaza nabila get well soon ;)
14/3/2013 Assalamualaikum.



Kita bangun keranaNya;
Friday, 22 February 2013 | 19:31 | 0 notification(s)
Assalamualaikum :') Today is Saturday. 23/02/13. at 11:06 AM
Morning guys! ^_^ baik hampa semua bangun cepat sebelum aku datang curah air dekat hampa.
Hihi. Btw, sihatt? Hope you guys getting well okay ;) Alhamdulillah i feel better now. Sebelum nie demam :'3
Berbalik kepada topic yang ingin distory kn `Kita bangun keranaNya. Apa yang hampa paham tentang ayat nie ehh? For me. Ayat nie memberi maksud. Apabila kita hadapi satu dugaan. Kita kuat dan tabah menghadapi segala dugaan yang diberi. Kita cuba untuk hadapi sesuatu benda itu dan selesaikan masalah itu dengan pemikiran yang positive and hati tuu. Cekal dan tabah ;) Berusaha utk slesaikannya selagi kita mampu dan berdoa supaya dapat petunjukNya. InsyaAllah. Allah sentiasa ada di sisi umatnya. Dan sentiasa dengar doa hambaNya ini. Jika kita tidak melupakanNya. InsyaAllah. Tuhan akan bantu kita ;) Dan jika kita sudah dapat tempuhi dugaan itu dengan sebaik mungkin. Jangan pernah sekali kali melupakanNya. Kerana kita bangun keranaNya. Kerana Allah ;) So, if you guys ada problem. Just think positve and try sttle elok elok. InsyaAllah problem kita dapat diatasi ;) Remember.. `Allah always beside us.Hampa semua mesti ingat setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya ;) Okay thats all for this morning. Hihi. Dont forget follow my blog and twitter https://twitter.com/Syaz_Bila ^^y Jasa korang amat dihargaii :D Thank youu. Take care guys. Anything just mention me at facebook or maybe twitter :/ Okayy byee. Assalamualaikum :')
Guess what?;
Wednesday, 13 February 2013 | 07:29 | 0 notification(s)
Assalamualaikum :')
Hye hye and HoOLLOW ! Hihi . Like sriously , lama dah kan aku tak update blog? Sorry lh guys . Actually,  
lupa password lh . Hihi . Btw , macam mana? Sihat? Hopefully , you guys are getting well okay ;) Anything, just chit chat jea dengan Bilaa nanti okay? Here we are *2013 wow, great ! Cepat betul masa berlalu kan? In this year *me? PMR candidates ;) Macam mana yang lain? Sama macam aku jugak ehh? Kea hampa semua ada yang SPM this year? Or maybe ada yang plan nak kawin? Hihi . Macam mana pun wish you all goodluck ;) Apa apa pun tolong doakan aku supaya dapat menempuh segala rintangan dengan sebaik mungkin . Amin ~ And aku pulak akan sentiasa doakan buat family aku . For all my friends . My pets . And for you *hampa ;) For my mum and my dad . Tolong doakan kejayaan Bilaa for PMR okay? InsyaAllah `8A itu janji Bilaa ;) For my pets Boboy&Gegurl . Please, sentiasa comell okay? XD For my friends . Tolong jadi sahabat Bilaa buat selamanya tau ;) For my bestie . Asilah Idris . Sayangg you silahh ;) For hampa . Jangan nak meniru sangat ! Report police baru tau . Or I'll see you in court XD be carefull ;) Apa apa pun hidup mesti diteruskan . Macam mana pun kita semua kena tetap kuat dan tabah menghadapi dugaan . Anggap saja ia nya ujian dari Allah ;) InsyaAllah, kita mampu menempuhinya . Last word, Iloveyou guys . take care . Assalamualaikum :)
Please support me;
Friday, 30 November 2012 | 09:21 | 0 notification(s)
Assalamualaikum :')
''Please support me'' Okayy itu tajuk untuk kali nie . Macam mana hampa semua sihat ?
Actually story kali nie agak menyedihkan sebab story pasal kali nie its about my problem with my family .
Okay sriously memang tak best sangat story kali nie . Tetiba jahh aku rasa nak share dekat blog aku nie . Sebab aku taktau nak share/ngadu dekat sapa lagi . Aku just mampu luah dekat blog aku nie . Sebab aku rasa diri aku nie down sangat and aku depressed sangat sangat . Kisah dia macam nie . Waktu tu aku , my mum , my baby sista and my brother kami semua tengah chit chat dalam bilik . I means tengah berbual lah dalam bilik . Then , aku cakap lah dekat mak aku 'mak nanti or maybe tomorrow kita pegy lah daftar tusyen untuk Bila cepat-II tau' Aku bahasa kn diri aku Bila ;3 Okay then , adik aku cakap 'elleh hang nie bukannya nak tusyen pun nie mesti ada apa-II kan?' Then , abang aku pun bersuara 'tu lah hang nie bukan nak belajaq tapi ada muslihat lain macam tak kenal hang nie' Sriously , aku terasa gilaa adik and abang aku cakap macam tu . Niat aku suruh mak aku daftarkan aku cepat sebab pendaftaran dekat tusyen tu TERHAD . Btw aku kan dah nak PMR that's why lah aku memang nak buat betul-II nak focus nak target for PMR soon . Just tu jahh niat aku . Aku just nak tunjukkan yang aku pun boleh sucsess jugak dalam pelajaran . But why family aku buat macam nie ? Mak aku pun ada time tu tapi kenapa mak taknak defend Bila ? Why mum ? Why you diam jahh ? Mood aku tetiba jahh berubah time tu . Rasa down gilaa arhh . Seblum nie pun selalu jadi macam nie . Aku kurang dapat sokongan dari family sendiri . Yang hanya aku dapat syakwa sangka . Family aku hanya tau bersangka buruk jahh terhadap aku . Btw aku nie sapa haa ? Aku nie keluarga depa jugak kan ? DARAH DAGING hampa jugak kan ? Kalau aku boleh bagi semangat dekat hampa . But why hampa tak boleh nak balas balik ? Aku hanya perlu sokongan dari family aku and bukan bersangka buruk dekat ahli keluarga sendiri . Aku betul-II nak buat family aku bangga dengan aku tapi family aku langsung tak support aku . Tolong lah paham aku perlu kan support family aku ! Siapa lagi yang nak support kalau bukan family sendiri ? Sebab family aku lah yang mula-II aku kenal sejak aku dilaharikan . Tolong lah jangan nak bersyakwa sangka sangat dekat aku nie . Jahat sangat ka diri nie ? Sampaii kan nak kena tuduh bagaii . Or maybe hampa tengah buat joke dekat aku ? Please lah paham . I need your support ! Macam mana aku nak sucsess kalau takda sokongan dari keluarga sendiri . Dari dulu lagi aku kena macam nie kan ? Memang dilahirkan macam nie ka ? Ya Allah , sumpah aku tak tahan dah dengan dugaan yang engkau berikan . Tolong kuatkanlah aku . Kalau bukan keluarga aku yang tak dapat beri semangat terhadap aku . Kau bantulah aku ya Allah ! Kuatkan lah aku ya Allah :'( Kau sedarkanlah mereka ya Allah . Niat aku hanya ingin menjadi orang yang berjaya dalam hidup . Moga-II aku kuat menghadapi dugaan ini dan aku berharap sangat keluarga aku sedar bahawa aku juga perlukan sokongan dari mereka . Amin-II

Hotstuff;
Friday, 8 June 2012 | 10:33 | 0 notification(s)
Talking about Hotstuff . haa (^^,)
ada sapa yang boleh tolong bagi tau apa maksud Hotsutff ?? Okay , kalau tau tolong jerit kuat kuat kasi dengaq sikitt *- - Lol
Orait , adik manis abang manis seandaiinya memang hampa Hotstuff perlu kea nak menayang dekat orang ??
perlu kea nak cari publisiti murahan --' err .
Ada lah sorang minah nie aku tengok wall facebokk dia . ada kea pulak dia boleh update aku tak Hot aku cuma friendly *kayy , sriously hang BATAK"
maaf yea lalling . aku just kasi tau benda yang betuii .
Haa , cuba hampa habaq maii apa faedahnya jadi Hot ?? kutt lah dapat pahala *- - Lol
Okayy , sayang aku bukan nak ajaq hampa kea apa cuma nak bagi tau saja Hot hanyalah sementara.
Tolong jangan cari publisiti murahan *Fake smua tu XP
Tau lah hampa borink pungg sampaii tadak reja pi jadi Hotstuff ^^ agaga . Sriously , tak best jadi Hotstuff sebab orang ramaii duk stalk kita --' err .
Tadak guna langsung jadi Hotstuff lagi baguihh jadi cool . Jyeah !
Tapi hampa kena ingatt cool bukan sekadar rupa kayy ;')
bhoii bhoii .
Sweet stalker .;



Okay , talking about sweet stalker nie . haa (^^,)
dalam hidup mesti ada orang yang perhatikan kita secara diam diam . tak kesah lahh kalau someone tu jatuh hati dekat si aweksome nie sure dia akan jadi sweet stalker . ylaa bila hati dah kata sayang ;3
kadang kadang rimas jugak kalau orang tu asyik duk stalk kita jea memanjang .
Or maybe, hang Hotstuff then memang ramaii orang akan duk stalk hang lahh . mana boleh kata apa dah kalau depa dah jadi Hotstuff sure orang duk kmaquk gilaa dekat hang . ylaa , hang hensem comell segak bagaii segala kayy u'r awesome bebeyh ! Ehh , payah keen jadi Hotstuff smua orang nak tau cerita semasa kita --'
err , bagi aku jadi Hot tadak guna lah sayang. Cool cukup lah keen .
Haa , lagi satu kalau orang tu memang dah f*** sangatt dekat orang yang dia benci . sure lahh orang tu akan jadi sweet stalker and bila dia stalk orang yang dia benci tu sah sah lah dia dapat tau gerak geri budak yang dia benci tu . after that , sweet stalker tu akan sebarkan smuaa cita cita hot yang dia dapat . Okayy , hampa paham kea nidak apa yang aku story nie ?? ehh lantak lahh ;') apa apa pungg aku benci sweet stalker :*




Me; Sunshine; Story;

Owner;


Thanks for visit my site :) I'am Syaza Nabila Azman


Talkative;



Miscallenous;



Applause Dem';

This layout officially made by Syah Zahari. Material got from xo xo xo. Edit by Yourself.

Thankyou